Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

SOROS: “Βλέπει” αποκλιμάκωση της κρίσης

Αποκλιμάκωση της χρηματοοικονομικής κρίσης και τα πρώτα σημάδια των αποτελεσμάτων των κρατικών πακέτων στήριξης εντοπίζει ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής George Soros, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Allgemeine Zeitung, όπως μεταδίδει το Reuters.
Επίσης ο κ. Soros φέρεται να ανέφερε πως η Ασία θα είναι η πρώτη ζώνη που θα εξέλθει της κρίσης και πως η Κίνα είναι στο σωστός δρόμο ώστε να πάει τα σκήπτρα των ΗΠΑ ως η κινητήρια δύναμη της παγκόσμιας οικονομίας.
"Η οικονομική ελεύθερη πτώση έχει σταματήσει, η κατάρρευση του χρηματοοικονομικού συστήματος αποτράπηκε. Τα εθνικά προγράμματα στήριξης έχουν αρχίσει να φέρνουν αποτελέσματα. Η δυναμικότητα της κρίσης πλέον ξεθυμαίνει" επισήμανε ο κ. Soros.
"Εκτιμώ πως η ανάκαμψη θα μας επιστρέψει περίπου τα μισά που χάθηκαν στην κρίση και μετά από αυτό στασιμότητα" δήλωσε ο κ, Soros επισημαίνοντας πως " η Ασία θα είναι η πρώτη που θα βγει από την κρίση, ωστόσο και η Αμερική κάνει το ίδιο".

Για το δολάριο ο κ. Soros ανέφερε " δεν προβλέπω πως το δολάριο θα υποτιμηθεί περαιτέρω έναντι του ευρώ, το αντίθετο" επισημαίνοντας πως το αμερικανικό νόμισμα είναι ήδη αρκετά αδύναμο.

Συνεχίζοντας ανέφερε πως η κρίση έδειξε πως για τις αδύναμες οικονομίες ήταν πλεονέκτημα να είναι μέλη της Ευρωζώνης.

"Ωστόσο η κρίση θα πρέπει να δώσει κίνητρο στη Γερμανία -καθώς είναι η ισχυρότερη χώρα- να κάνει προτάσεις για περισσότερο αποδοτικό ευρωσύστημα" ανέφερε υπογραμμίζοντας πως οι Γερμανοί δεν πρέπει να απορρίπτουν το ενδεχόμενο έκδοσης Ευρωομολόγου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου