Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Εγκαινιάζεται στις 8 Μαΐου η εμπορική έκθεση Ελαιολάδου και Ελιάς "Ελαιοτεχνία 2009"

Με ένα σημαντικό τριήμερο συνέδριο με θέμα "Ο Ελαιοκομικός Τομέας μέχρι και μετά το 2013" πλαισιώνεται η μοναδική κλαδική εμπορική έκθεση Ελαιολάδου και Ελιάς "Ελαιοτεχνία 2009" που πραγματοποιείται στην Αθήνα, στο Ολυμπιακό Συγκρότημα Ξιφασκίας (πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο Ελληνικού), με ελεύθερη είσοδο και ώρες λειτουργίας 10:00 π.μ - 8:00 μ.μ. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκιαδάς, την Παρασκευή 8 Μαΐου, στις 12:30 μ.μ.

Το συνέδριο περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενότητες: Πρωτογενής Τομέας, Εμπορία και Τυποποίηση, Ασφάλεια -Υγεία - Γαστρονομία, καθώς επίσης Εξαγωγές και Marketing. Θα αναλυθούν ενδιαφέροντα θέματα για όλους τους ασχολούμενους και εμπλεκόμενους με τον ελαιοκομικό τομέα και τα προϊόντα του: ελαιοπαραγωγούς, ελαιοτριβείς, τυποποιητές, εμπόρους, λιανοπωλητές, καταναλωτές κλπ.

Μεταξύ των θεμάτων που θα παρουσιαστούν περιλαμβάνονται και τα εξής:

-Η συμβολή του ελαιολάδου στην υγεία μας, από την καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και Αντιπρόεδρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγείας Αντωνία Τριχοπούλου.

-Έλεγχοι ποιότητας χύμα και επώνυμων ελαιολάδων, Διαδικασίες και Συμπεράσματα, από τον καθηγητή ΤΕΙ Αθήνας και αντιπρόεδρο του ΕΦΕΤ, Σπύρο Ραμαντάνη.

-Ελαιόλαδο: Κανόνες Υγιεινής και Ασφάλειας στα σημεία λιανικής πώλησης, από τον καθηγητή ΤΕΙ Αθήνας Ιωάννη Τσάκνη.

-Μείωση κόστους ελαιοκαλλιέργειας: Από τη θεωρία στην πράξη, από τον γενικό διευθυντή της ΠΑΣΕΓΕΣ, Ιωάννη Τσιφόρο.


-Ελαιοτριβεία: η επόμενη μέρα. Διφασικό ή τριφασικό και διαχείριση αποβλήτων, από τον πρόεδρο του Παμμεσσηνιακού Συνδέσμου Ελαιοτριβέων Αντώνη Κορακάκη.

-Προτάσεις και λύσεις για ένα τεχνολογικά σύγχρονο και οικονομικά βιώσιμο ελαιοτριβείο, από τον χημικό και υπεύθυνο τμήματος ελαίας της Βιοδυναμική ΑΕ, Αντώνη Αντωνόπουλο.

-Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Βιολογικών Ελαιώνων, από την ερευνήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών, Αθηνά Θεοδωρακοπούλου.

-Δομή και διάρθρωση της αγοράς του ελαιολάδου, από τον Υπεύθυνο Αγορών της Ελαΐς ΑΕ Γιώργο Αφεντούλη.

-Κοινοτικά Προγράμματα Προβολής - Προώθησης, από τη Γενική Διευθύντρια του ΟΠΕ, Σία Γαρυφάλλου.

-Η Αγορά Ελαιολάδου στη Ρωσία, από τη Γενική Διευθύντρια του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου, Έλενα Κοντράτοβα.

Το μεσημέρι της Παρασκευής (13:00) θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρία, κατά τη διάρκεια της οποίας τα πολιτικά κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχουν προσκληθεί από την ΕΔΟΕΕ (Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιολάδου και Ελιάς) να παρουσιάσουν τις θέσεις και τις προτάσεις τους για τον ελαιοκομικό τομέα. Θα προεδρεύσει ο πρόεδρος της ΕΔΟΕΕ Τζανέτος Καραμίχας. Θα ακολουθήσει βράβευση της Marfin Investment Group (MIG) από την ΕΔΟΕΕ για τη συμβολή της στην αναγέννηση του Πελοποννησιακού ελαιώνα μετά τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2007.

Παράλληλα θα διεξαχθούν διαγωνισμοί ποιότητας και συσκευασίας, τα βραβεία των οποίων θα απονεμηθούν κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης το απόγευμα της Κυριακής 10 Μαΐου.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου