Απολύτως καμία διαφορά δεν έχουν τα βιολογικά προϊόντα από τα συμβατικά προϊόντα όσον αφορά τα διατροφικά οφέλη, αναφέρει μελέτη που διεξήγαγε η Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου για λογαριασμό της Βρετανικής Υπηρεσίας Διατροφικών Προτύπων και η οποία δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση American Journal of Clinical Nutrition.
Σύμφωνα με την έρευνα, οι καταναλωτές, θεωρώντας ότι τα βιολογικά προϊόντα είναι καλύτερα για την υγεία, πληρώνουν πολύ περισσότερο για τρόφιμα με τα ίδια διατροφικά οφέλη με τα συμβατικά προϊόντα.
Συγκεκριμένα, όσον αφορά τη βιταμίνη C, τον σίδηρο και το ασβέστιο δεν παρατηρείται καμία απολύτως διαφορά ανάμεσα στα συμβατικά και τα βιολογικά προϊόντα. Μια μικρή διαφορά εντοπίζεται στις ποσότητες φωσφόρου και αζώτου, η οποία όμως δεν έχει καμία απολύτως σημασία για τη δημόσια υγεία.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Η Εκκλησία στη μάχη διεκδίκησης των γερμανικών χρεών
Πριν από 29 δευτερόλεπτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου