Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Μην τρώμε κουτόχορτο.

Οι Έλληνες πάσχουν καθώς η εργασία τους είναι επισφαλής, δουλεύουν σαν δούλοι, χρωστάνε στις τράπεζες, πληρώνουν για την υγεία, πληρώνουν για την παιδεία και σύνταξη δεν έχουν. Δεν έχουν λεφτά να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Η γενιά που έρχεται θα ζήσει χειρότερα από τη δική μας.
Αυτή η πολιτική εφαρμόζεται στην Ελλάδα εδω και 2 δεκαετίες τουλάχιστον. Αν θες να δώσεις δουλειά στα 'Ελληνόπουλα' πρέπει να την ανατρέψεις. Πρακτικά πράγματα: Δημόσιες Επενδύσεις στις υποδομές και όχι 'ενισχύσεις' χωρίς αντίκρυσμα στον κρατικοδίαιτο ΣΕΒ. Ασφάλεια στην εργασία. Να σταματήσει η εκμετάλευση των νέων μέσω των stage. Να Φορολογηθεί η περιουσία της Εκκλησίας. Τα χρήματα να πάνε στην παιδεία και στην υγεία. Κοινωνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος. Να πάνε στη φυλακή αυτοί που καρπώθηκαν τις μίζες από τη Siemens, το Βατοπέδι, τα ομόλογα των ταμείων, τις δρομολογήσεις στις άγονες γραμμές κλπ. να δώσεις μια ανάσα πολιτισμού.
Αυτά ας κάνουμε πρώτα. Αυτή ας είναι η προτεραιότητα.
Τα περί μεταναστών και άλλων δαιμονίων είναι τα παραμύθια με τους δράκους για να κοιμούνται τα μικρά παιδιά.
Ένα παράδειγμα και ας μοιάζει άσχετο.
Πριμοδότησαν τις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων με την μείωση του τέλους ταξινόμησης. Ενίσχυσαν τον εθνικό πλούτο ή τους ντόπιους αντιπροσώπους και τους γερμανούς και ιάπωνες αυτοκινητοβιομηχάνους; Αύξησαν το έλλειμα με αυτή την πολιτική;
Πριμοδοτούν τώρα τις αντικαταστάσεις κλιματιστικών κάνοντας 'εξοικονόμηση'. Δεκάδες εκατομμύρια € διατίθενται ενισχύοντας τους Κωτσόβολου
Έτσι αντί να στρέψουν την οικονομία (μία μεσαία ανεμογεννήτρια ισοφαρίζει όλη την εξοικονόμηση των κλιματιστικών που θα επιχορηγηθούν) προς τους στόχους του Κυοτο, με πολιτικές ανάπτυξης τεχνολογιών ΑΠΕ, αντίθετα με δήθεν πολιτικές, πριμοδοτούν τους φίλους τους. Αυτές είναι οι εφαρμοστέες πολιτικές που πρέπει να μας τσιγκλάνε.
Μην τρώμε κουτόχορτο.
Από το DEBATE της Ναυτεμπορικής



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου