Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Οι απατεώνες θα "βουτήξουν" 50 δισ.$ από το TARP

Οι απατεώνες και οι κλέφτες θα «βουτήξουν» 1 δολάριο από κάθε 10 που θα δαπανηθούν από το πακέτο οικονομικής στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, το οποίο θα αρχίσει να διαχέεται σε όλες τις γωνιές της οικονομικής δραστηριότητας των ΗΠΑ τους ερχόμενους μήνες.

Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας που διεξήγαγε η Deloitte Financial Advisory Services, όπου υπογραμμίζεται ότι οι εταιρίες θα δυσκολευτούν να αντιμετωπίσουν τις περιπτώσεις απάτης και πρέπει να είναι προετοιμασμένες να προασπιστούν τα δεδομένα και το ρευστό τους.

Ο διευθύνων σύμβουλος του οίκου, David Williams, δήλωσε ότι τα χρήματα που θα απορρεύσουν από το τρέχον πακέτο στήριξης είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στην απάτη, γιατί σχεδόν όλες οι κινήσεις χρημάτων πραγματοποιούνται σήμερα ηλεκτρονικά.

Στις αρχές του μήνα, υψηλόβαθμο στέλεχος του FBI προειδοποίησε ότι το έθνος θα πρέπει να προετοιμαστεί για πιθανό κύμα οικονομικού εγκλήματος –απάτη, δωροδοκία, σύγκρουση συμφερόντων, συνωμοσία- που θα σχετίζεται με το πακέτο οικονομικής στήριξης.

Ο κ. Williams πιστεύει ότι οι ζημίες από τις απάτες στο ύψους 787 δισ. δολ. πακέτου TARP θα ανέλθουν στα περίπου 50 δισ. δολ.
Euro2day





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου