Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

"Έκαψαν" 900 δισ. δολ. οι τράπεζες ΗΠΑ & Ευρώπης

Οι μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ και της Ευρώπης έχουν απολέσει πάνω από 900 δισεκατομμύρια δολάρια σε τοξικά ενεργητικά και σε επισφαλή δάνεια από το ξεκίνημα του 2007.
Οι απομειώσεις σε δομημένες πιστώσεις και σε άλλα ριψοκίνδυνα ενεργητικά ανήλθαν σε πολύ υψηλό σημείο το 2008 καθώς η παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση χειροτέρευε. Οι ζημίες από εταιρικά και στεγαστικά δάνεια συνεχίζονται αφού η οικονομική επιδείνωση επιμένει.
Συνολικά, οι ζημίες των τραπεζών από το 2007 έως το 2010 προβλέπεται να ανέλθουν σχεδόν στα 2,5 τρισ. δολάρια, μέγεθος σχεδόν ίσα μοιρασμένο ανάμεσα στις ζημίες από χρεόγραφα και στα επισφαλή χρέη από δάνεια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Από το σύνολο οι αμερικανικές τράπεζες θα υποστούν πλήγμα 1,6 τρισ. δολ. και οι ευρωπαϊκές 737 δισ. δολ., σύμφωνα με το ΔΝΤ.
Στον πίνακα που ακολουθεί περιγράφονται αναλυτικά πόσα κεφάλαια εξανεμίστηκαν μέχρι σήμερα, με βάση στοιχεία από τις ανακοινώσεις των οίκων για απομειώσεις και ζημίες από χρεόγραφα subprime, από τη στεγαστική πίστη, τα CDOs, τα παράγωγα και από SIVs, και πιστωτικές ζημίες από την καταναλωτική πίστη, τα οποία συγκέντρωσε το πρακτορείο Reuters. Τα μεγέθη αναφέρονται σε δισεκατομμύρια δολάρια, βάσει της τρέχουσας συναλλαγματικής ισοτιμίας.
Eyro2day



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου