Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Καταδίκη για το θάνατο της Ιφιγένειας Γιαννοπούλου‏

Ένοχη κατά πλειοψηφία για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας της διάσημης στιχουργού και δημοσιογράφου Ιφιγένειας Γιαννοπούλου, έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνων την 67χρονη παθολόγο ενδοκρινολόγο γιατρό Ειρήνη Κοντού.

Το δικαστήριο επέβαλε στην κατηγορούμενη γιατρό την ποινή φυλάκισης των δυόμιση ετών κρίνοντάς την αποκλειστικά υπεύθυνη για το χαμό της αγαπημένης δημιουργού, που ξεψύχησε μέσα στο παράνομο ιατρείο της ενδοκρινολόγου στις 24 Ιουνίου του 2004.Σύμφωνα με την απόφαση η Γιαννοπούλου, 42 ετών τότε, υποφέροντας από σοβαρά προβλήματα υγείας κατέφυγε στην Κοντού.

Η γιατρός διατηρώντας ιατρείο στη Φωκίωνος Νέγρη το οποίο είχε διαγραφεί από τα βιβλία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της χορήγησε ενέσιμο σκεύασμα το οποίο κυκλοφορούσε παράνομα στην Ελλάδα, δεν ήταν εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ και είχε εισαχθεί από τη Ρωσία. Το "βότανο" αποδείχθηκε θανατηφόρο αφού προκάλεσε... αλλεργικό σοκ στην Γιαννοπούλου με αποτέλεσμα αυτή να καταλήξει από έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε φυλάκιση 3 ετών. Μάλιστα ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για την ιατροδικαστική εξέταση που είχε γίνει τότε στη θανούσα από τον ιατροδικαστή Νίκο Καρακούκη χαρακτηρίζοντας την ελλειπή αφού δεν είχε διαγνώσει την θανατηφόρο ουσία.Η κατηγορούμενη μέσω των δικηγόρων της άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερη ενώ αποφασίστηκε η έφεση να έχει και ανασταλτικό αποτέλεσμα για την ποινή των δυόμιση ετών.
TVXS




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου