Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Διαμαρτυρία στα Χανιά για παραχώρηση ακτών σε ιδιώτες

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Κτηματικής Εταιρείας Δημοσίου, στα Χανιά, προέβη σήμερα ο δήμαρχος, Γιώργος Τζαγκαράκης, και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου ζητώντας την παραχώρηση εκτάσεων του παλιού αιγιαλού του δήμου Πλατανιά, και επιχειρώντας να «μπλοκάρουν» την εποχιακή εκμίσθωση τριών παραλιών σε ιδιώτες.

«Αντί να εκμισθώνονται οι παλιοί αιγιαλοί, θα έπρεπε να παραχωρηθούν στους πολίτες. Είναι πάγιο αίτημα του δήμου και άλλων δήμων, αλλά και της ΚΕΔΚΕ», δήλωσε ο γραμματέας της ΤΕΔΚ, Γιάννης Κοτσιφάκης.

Ο δήμος Πλατανιά έχει ζητήσει εδώ και ένα χρόνο να του παραχωρηθούν οι υπό εκποίηση εκτάσεις σε Γεράνι και Πλατανιά, προκειμένου να αναπλασθούν και να δοθούν στους πολίτες, όπως έγινε στο Μάλεμε και το Κοντομάρι.

«Προφανώς, η ΚΕΔ κάνει αυτές τις πράξεις για μερικές χιλιάδες ευρώ, ενώ το ανταποδοτικό όφελος, το τουριστικό, αλλά και το κοινωνικό θα είναι εκατομμύρια ευρώ», τόνισε ο κ. Τζαγκαράκης.



1 σχόλιο:

  1. Πιστεύω ότι στο μέλλον, η παραχώρηση Δημόσιων χώρων σε ιδιώτες θα είναι και στην περιοχή μας, ένα αναπόφευτκτο πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή